Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy perjantaina!

Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy perjantaina!

Mikä on edustajsto?

Helgan edustajisto valvoo hallituksen toimintaa ja hallituksen päätökset hyväksytetään edustajistolla. Edustajisto voi myös ohjata hallituksen toimintaa tekemällä esimerkiksi aloitteita tai selvityspyyntöjä. Tärkeimpiä edustajiston tehtäviä on mm. päättää Helgan hallitus vuodelle 2018, määrittää Helgan jäsenyyden hinnan sekä valita hallinnon opiskelijaedustajat. Edustajisto koostuu 20 varsinaisesta jäsenestä sekä 20 varajäsenestä jotka paikkaavat mikäli varsinaisista jäsenistä joku on estynyt.

Lisätietoa Helgan edustajistosta: http://www.helga.fi/helga/edustajisto/

Miten edustajistoon?

Edustajisto valitaan vaaleilla, joissa äänivalta on jokaisella Helgan jäsenellä. Syksyn 2017 vaaleissa valitaan edustajisto vuodelle 2018. Täten juuri jäsenten ääni saadaan kuuluviin. Ehdolle vaaleihin voi asettua joko yksittäisenä ehdokkaana tai vaihtoehtoisesti ilmoittautumalla jollekin vaalilistalle. Listojen äänet jakautuvat suhteellisella vaalitavalla listan ehdokkaiden kesken. Ehdokkaan tulee olla Helgan jäsen (jäsenmaksu tulee olla maksettu 13.10.2017 klo 17 mennessä). Ehdolle voi asettua 11.9. – 13.10.2017. Muista siis maksaa Helgan jäsenmaksusi ja ilmoittautua ehdokkaaksi ajoissa!

Sturen lista – FINAn ääni kuuluviin!

Sturella on oma lista edustajistovaaleissa 2017. Lista on mukana Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry:n sekä Insinööriopiskelijaliitto IOL:n yhteisessä edustajistovaalikampanjassa. Haaga-Heliassa Haluan päättää -kampanjassa mukavat olevat listat edustavat ja ajavat tradenomien asemaa sekä etuja. Sturen lista keskittyy tradenomien ja etenkin FINAn opiskelijoihin etujen ajamiseen. Parhaiten toimii edustajisto jossa on edustettuina kaikki koulutusohjelmat, jolloin päätöksissä osataan tuoda esiin kaikkien näkökulmat. Pidetään huoli että FINA pysyy edustettuna seuraavankin kauden edustajistossa!

Mikäli haluat lähteä ehdokkaaksi Sturen listalle, ota yhteys Heidi Miettiseen sähköpostilla osoitteeseen yhteistyo@sture.fi.

Listan toimintaa voit seurata Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/sturenlista/
Sturen listan Facebook-sivuilla tällä hetkellä menossa nykyisten edustajiston jäsenten esittelyt. Sturen snapchatista (@sturery) voit myös käydä katsomassa edustajiston jäsenten kuulumisia.